Pihistysajoa vakio- tai erikoisautolla, sniiduillen modernilla tai historic-autolla

Taloudellisuusajokilpailuja on ollut maailmalla ainakin vuodesta 1936 lähtien. Nykyisin kilpailuja, joissa tulosperustana on polttoaineen tai energian kulutus, järjestetään sekä nyky- että historic-autoille. Kilpailuja on kolmea eri tyyppiä:

Pisaralla pisimmälle -kisoissa ajetaan suljetuilla kilparadoilla sikaarinmuotoisilla ja ultrakeveillä Mileage Marathon -autoilla. Näitä kilpailuja on ympäri maailmaa mutta myös Suomessa.

• FIA on perustanut vuonna 2006 vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen sarjan Alternative Energies Cup. AE-sarjan idea on se, että matkasta taitetaan vähintään 80% ilman fossiilisia polttoaineita. Energian kulutus suhteutetaan auton ja miehistön massaan.

• Taloudellisuusajokilpailut vakioautoille. EcoRun tai EcoRally on Pohjoismaissa normaaleilla perheautoilla ajettavia kilpailuja. Kilpailun nimi Economy Run Tšekissä. Britanniassa ja Saksassa on ajettu myös histotic-autoilla kilpailuija, kuten Lancia Clubin kilpailut Cotswoldissa.

Suomessa ajetaan neljän kilpailun kansallinen sarja AL-Sport EcoRun Cup, johon voivat osallistua myös ulkomaiset kilpailijat.

Kansainvälisissä NEZ-kilpailuissa (North European Zone EcoRun Cup) määritetään mestarien mestarit yhdeksästä maasta: Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska, Suomi, Viro, Latvia, Liettua ja Venäjä.

Lisäksi on eco-kilpailuja, joissa ei mitata käytettyä energiaa tai polttoainetta. Ne muistuttavat rallikilpailuja, joissa nopeus ja taitavuus ovat ratkaisevia. Sallittuja autoja ovat kilpailun säännöissä tarkennetut eco-autot kuten sähkö-, kaasu-, vety- ja etanoliautot sekä mahdollisesti perinteiset autot, joita voidaan pitää alhaisen kulutuksen autoina, eco-autoina kulloistenkin käsitysten ja määritysten mukaan.