Osallistuminen

Eco Run -kilpailun eli taloudellisuusajon tarkoituksena on ajaa järjestäjän laatima reitti vaihtelevissa tie- ja ajo-olosuhteissa mahdollisimman pienellä polttoaineen kulutuksella ja annettua aikaulua noudattaen. Osallistuminen on todella helppoa.

Kilpailijat:

Kilpailuparina on ajaja ja kartanlukija. Kuljettajalta vaaditaan ajolupa eli ajokortti. Kartanlukijaksi pääsee 15 vuotta täyttänyt henkilö, jolta ei vaadita ajolupaa. Virallisissa kilpailuissa sekä ajajalta että kartanlukijalta vaaditaan kilpailijalisenssi (AKK:n myöntämä tai AL-Sport-lisenssi), mutta tutustumislisenssin voi lunastaa helposti kukatahansa kilpailupaikalla hintaan 15€. Harjoituskilpailuissa ei lisenssiä edellytetä.

Ajajan ja kartanlukijan yhteistyö on EcoRun -kilpailuissa menestymisen avainasia. Kartanlukija huolehtii aikataulussa ja oikealla reitillä pysymisestä sekä auttaa kuljettajaa ennakoivien päätösten teossa, kuljettaja huolehtii mahdollisimman pienestä kulutuksesta.

Ajoneuvot: Skoda

Kilpailut ajetaan normaaleilla, rekisteröidyillä autoilla, joihin sallittavat muutokset ovat vähäisiä. Osallistuminen ei vaadi mitään erityisvarusteita - jollei kelloa ja laskinta pidetä sellaisina.

EcoRun -kilpailut ajetaan normaalien liikennesääntöjen mukaisesti muun liikenteen joukossa. Kilpailuissa on useita luokkia kuten diesel- ja bensiinikäyttöisille autoille. Autoiksi soveltuvat lähes kaikki markkinoilla olevat automallit. Autojen tekniset määräykset sekä kilpailun tuloslaskentaperusteet ilmenevät säännöistä.

Toimitsijat:

Kilpailun vastuuhenkilöiltä edellytetään toimitsijalisenssiä.