Säännöt

EcoRun kilpailun tarkoituksena on suoriutua annetusta reitistä, annetussa aikataulussa vaihtelevissa tie- ja ajo-olosuhteissa mahdollisimman pienellä polttoaineen kulutuksella. EcoRun kilpailut ajetaan yleisillä maanteillä, normaaleissa liikenneolosuhteissa kaikkia liikennesääntöjä noudattaen.

Kilpailussa kamppaillaan pienistä kulutuslukemista luokissa ja yleiskilpailussa pienestä energiankulutuksesta kilogrammaa kohti. Autot on jaettu luokkiin polttoaineen mukaan.

Säännöissä on valmius valjastaa mukaan uusia luokkia, esimerkiksi sähköautot kun niiden toimintasäde on riittävä kilpailuista selviämiseen.

Sääntöjen ja määräysten noudattamisjärjestys on:

1. AL-Sport EcoRun Lajisäännöt
2. Kilpailukohtaiset ohjeet
3. Kilpailun lisämääräykset

Kartturi ja tiekirja

Sääntöjen ajattelumalli on mitata energian kulutusta ja huomioida auton paino (rekisteriotteen omamassa). Pohja näille säännöille on FIA:n Alternative Energies -kilpailusäännöistä, joita soveltaen on kirjoitettu myös NEZ EcoRun Cup -säännöt. Pääperiaate on luokkajako autojen energialähteen mukaan. Vanhojen tuttujen bensaryhmän (B) ja dieselryhmän (D) lisäksi voidaan kilpailuun järjestää kilpailuryhmät esimerkiksi kaasu- ja etanoliautoille, joiden tankkauspaikat lisääntyvät koko ajan.